Letselschade ontstaat wanneer je schade hebt opgelopen door lichamelijke verwondingen of psychische problemen.
Dit kan ontstaan na een ongeval of aanrijding, een ongeval op het werk, of na een medische fout. Ook kan het zo zijn dat je slechts bijrijder was, je hoeft niet per se de bestuurder van het voertuig te zijn. Verder komt letselschade ook wel eens voor bij sporters.
Wanneer je niet aansprakelijk bent voor de schade, maar de tegenpartij wel, dan kan je mogelijk vragen of de persoon (of de organisatie) de schade die jij hebt, wil vergoeden. Dit kunnen allerlei kostenposten zijn, vooral als je dankzij het letsel hulp moet inschakelen. Misschien heb je wel hulp nodig in huis, bij het boodschappen doen of kan je (gedeeltelijk) niet meer werken. Ook kan het zijn dat er ineens mantelzorg nodig is.
Wanneer is het goed om een letselschade advocaat in te schakelen?
Sommige mensen proberen eerst zelf te kijken of ze de tegenpartij aansprakelijk kunnen stellen, maar soms lukt dit niet. In dit geval kan het helpen om een letselschadespecialist of een letselschadeadvocaat in te schakelen. Zij luisteren naar je, je kunt je verhaal kwijt en vervolgens laten zij je weten of er een mogelijkheid is dat je jouw schade kunt verhalen op de tegenpartij. Wanneer dit het geval is, wil de letselschade advocaat alles voor jou regelen. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen van bewijzen en het in kaart brengen van de kosten die je hebt gemaakt. Ook kan het zo zijn dat je sommige dingen niet meer kunt en dat je daar graag een vergoeding voor wenst.
Kies voor een ervaren advocatenkantoor
Als je kiest voor het team van Lefers Advocaten kijkt men eerst naar jouw zaak. Ze zetten zich er volledig voor in dat de zaak buiten de rechtbank opgelost kan worden. Echter is het soms toch noodzakelijk om te procederen. Wanneer het moet zal dit vol overgave gedaan worden, bijvoorbeeld als de tegenpartij niet of onvoldoende meewerkt.
Soms mondt letselschade uit in een conflict. Het is dan prettig om een ervaren advocaat in te schakelen. Iemand die echt voor je klaarstaat. Dit kan helpen bij de verwerking van het letsel. Als je er niet uitkomt, dan wordt er geprocedeerd.