Leer alles over Health Impact Investeren

Health Impact Investeren, wat is dat? Hoe beoordeelt een investeerder innovaties op hun potentie? Hoe haal je als innovatieve ondernemer een investering binnen?

Dat en veel meer leer je tijdens First things first: een driedelige reeks masterclasses over Health Impact Investeren van Dutch Health Hub in samenwerking met Health~Holland. De masterclasses vinden plaats op 1 oktober, 7 november en 3 december.  Ben je een innovatieve startende ondernemer, neem dan deel aan één of meer van deze masterclasses. Je kunt je nu inschrijven voor de eerste masterclass.

Geld steken in innovaties om impact te maken op gezondheid: dat is Health Impact Investeren. Geld binnenhalen is het eerste wat een ondernemer moet regelen om een innovatie van de grond te trekken onder het motto ‘First things first’. Dat is dan ook de titel van een driedelige reeks masterclasses waarin investeerders, ondernemers en bankiers hun visie, werkwijzen en onderlinge dynamiek met elkaar delen.

Met de naam First Things First geven de organisatoren aan dat Health Impact Investeren draait om meer dan geld alleen. Tijdigheid en timing tellen ook mee. Daarom zijn de bijeenkomsten steevast in de eerste week van de maand. First things first dus, ook agenda-technisch.

Masterclass 1 oktober
Sprekers op 1 oktober zijn Bert-Arjan Middelaar, founder en CEO van NLC Health Ventures, Leoni Delsink en Nils van Herpen, portfoliomanagers Health Impact Investeren VGZ

Bert-Arjan Millenaar heeft NLC Health Ventures gesticht met de missie om health tech uitvindingen naar de markt te brengen. Vanwege de complexiteiten en fragmentatie bereikt 95 procent van de uitvindingen nooit de patiënten, hoe wetenschappelijk gevalideerd ze ook zijn. “Dat accepteren we niet bij NLC. We scouten innovaties over de hele wereld en bouwen ze uit tot commercieel levensvatbare ondernemingen, zodat de uitvindingen de patiënt kunnen bereiken.”

NLC heeft in de loop der jaren een toegewijd en datagedreven netwerk opgebouwd. Millenaar: “We ondersteunen onze ondernemingen op verschillende manieren, inclusief fondsenwerving, teambuilding, team-building and legal support.”
Als founder & CEO is het uitzetten van een strategie het en bijeenbrengen van stakeholders zijn primaire rol. “Ik sta altijd op de uitkijk voor potentiële partners die mijn passie voor het verbeteren van gezondheid en het bouwen van ondernemingen delen.”

Nils van Herpen en Leoni Delsink zijn bij Coöperatie VGZ portfoliomanagers van het Voorop in Zorg fonds. Tijdens deze masterclass zoomen zij in op het belang van vroege fase financiering in de zorg en lichten zij toe welke rol VGZ als investeerder kan vervullen voor startups.

Leoni Delsink: “VGZ wil dé aanjager zijn van toekomstbestendige zorg. Daarom investeert VGZ via haar Voorop in Zorg fonds in startende innovatieve bedrijven die de zorg toegankelijk en betaalbaar houden. De focus ligt op bedrijven die oplossingen bieden voor het verhogen van arbeidspotentieel, het verlagen van zorggebruik en vermindering van zorginstroom. Dit bespaart tijd voor zorgprofessionals, zorgt er voor dat hulpmiddelen slimmer worden ingezet en levert een bijdrage aan de zelfregie van patiënten.”

VGZ kan met haar kennis en kunde bedrijven helpen die op het punt staan om zich te introduceren op de markt of bezig zijn met de verdere opschaling in Nederland door toegang te bieden tot expertise over vergoedingen, marktomvang, huidige zorgpaden en contracterings- en verdienmodellen.

Leer in gesprek met Bert-Arjan Millenaar, Nils van Herpen en/of Leoni Delsink:

    • Wat is Health Impact Investeren?
    • Welke doelen streeft de zorgverzekeraar na met investeringen?
    • Hoe gaat NLC Health Ventures te werk?
    • Hoe gaan investeerders om met portfoliobedrijven?
    • Welke elementen zijn belangrijk om een investering los te krijgen?

Sprekers op 7 november zijn Douwe Jippes, founder en managing partner van Healthy Capital, een ondernemer van een portfoliobedrijf en Stance van Heijst, oprichter en eigenaar van Zorgsubsidiekalender. De sprekers voor de masterclass op dinsdag 3 december zijn een bankier, een investeerder en een ondernemer van een portfoliobedrijf.

Praktische informatie
De bijeenkomsten worden gehouden bij Jaarbeurs in Utrecht. Ze beginnen om 16.00 uur en duren tot 19.00 uur.  Schrijf nu in voor de eerste masterclass. Inschrijven voor de twee volgende kan binnenkort.

Leer alles over Health Impact Investeren

Jaarbeurs Utrecht
1 okt 2024
1 okt 2024 16:00 - 19:00
Toegangskaartje v.a.
€0,00

Aankomende evenementen