Daan Dohmen vergroot belang in Velomedi

Velomedi Daan Dohmen 2
Maaike Zweers
Maaike Zweers
17 oktober 2024
2 min

Zorgondernemer Daan Dohmen heeft zijn belang in Velomedi uitgebreid om de snelle groei van het bedrijf te faciliteren. Momenteel bezorgen zij emissievrij medicijnen voor 165 apotheken in  negen provincies in Nederland. Met deze investering wil Velomedi in 2030 voor 25 procent van alle Nederlandse apotheken een 100 procent  emissievrije bezorgservice te bieden.

Velomedi bezorgt medicijnen voor apotheken op de fiets en is marktleider in emissievrije medicijnbezorging naar patiënten in Nederland. “Met deze investering kan Velomedi sneller opschalen. De impact die de groei van Velomedi de laatste jaren heeft gehad op de verduurzaming van de medicijnbezorging in Nederland is enorm. Dat willen we versnellen, zodat alle apotheken in Nederland de mogelijkheid krijgen om hun medicatie duurzaam én efficiënt te laten bezorgen door fietskoeriers,” aldus Daan Dohmen.

Sneller dan auto’s

De vraag naar efficiënte en duurzame bezorgdiensten zoals die van Velomedi neemt snel toe. Dit wordt mede aangejaagd door de bewezen efficiëntie van fietskoeriers. Zij  bezorgen 18 procent sneller binnen de bebouwde kom dan auto’s.

Eisen zorgverzekeraars

Ook de verduurzamingseisen van zorgverzekeraars spelen een rol. Zo heeft Coöperatie VGZ het duurzaam bezorgen van geneesmiddelen opgenomen in haar inkoopbeleid voor apotheken vanaf 2025. Verwacht wordt dat andere zorgverzekeraars dit voorbeeld gaan volgen.

Anouk Tulp, Innovatiemanager bij VGZ: “Door met zorgaanbieders in gesprek te gaan over duurzame initiatieven en hierover afspraken te maken, willen we de verduurzaming van apotheken versnellen. Velomedi is een mooi voorbeeld om apothekers te helpen de stap te zetten naar een duurzame en efficiëntere bezorging van medicijnen.”

Uitgelicht

Persberichten

Plaats zelf je persbericht

Lees meer

Gerelateerde artikelen