KALCIO Healthcare: innovatie zorg samen met veld versnellen

Partnerschap KALCIO Healthcare
Philip van de Poel
Philip van de Poel
03 oktober 2024
3 min

Innovatie in de zorg versnellen door mensen, processen en technologie samen te smelten. Dat is in een notendop wat adviesbureau en interim-dienstverlener KALCIO Healthcare doet. Door te partneren met Dutch Health Hub geeft KALCIO Healthcare dit streven een nieuwe impuls. Om impact en bereik te vergroten verhuist KALCIO Healthcare bovendien het jaarlijkse, toonaangevende congres The Future of Medical Imaging and Radiotherapy (FMIR) naar Koninklijke Jaarbeurs.

“Of het nou patiënten, cliënten, medewerkers, zorgprofessionals, medisch specialisten, technologen, managers of bedrijven zijn, we willen alle betrokkenen zoveel mogelijk samenbrengen”, licht Ellen van de Zande, Manager Communicatie en Events, de werkwijze van KALCIO Healthcare toe. “Om innovatie te versnellen, moet je het samen doen.”

Drie pijlers

Deze mensgerichte aanpak wordt gestut door twee andere pijlers. Om de kwaliteit, toegankelijkheid en uitkomsten van de zorg te optimaliseren, moet de menselijke inbreng in balans zijn met de inzet van technologie en het proces. Of zoals KALCIO Healthcare het op de eigen website verwoordt: “KALCIO Healthcare draagt bij aan een veilige en efficiënte inrichting van de zorgprocessen zodat de samenwerking tussen mensen optimaal verloopt en investeringen in techniek, ICT en het gebouw maximaal rendement opleveren.”

Beeldgestuurde behandeling

“Een goed voorbeeld is het Deventer Ziekenhuis waar KALCIO Healthcare de imaging rond de mammografie heeft opgezet”, vult Van de Zande aan. “We waren betrokken van de vroegste plannen totdat de eerste patiënt het borstcentrum bezocht. Wij werken dus vanaf strategische planvorming tot operationeel niveau.”
Een soortgelijke beweging ondersteunde KALCIO Healthcare in Prinses Máxima Centrum en het UMC Utrecht bij ontwikkeling van een Intra-Operatieve MRI OK. Met het UMC Utrecht maakt KALCIO Healthcare tevens deel uit van Imagine. Dit consortium, waar verschillende ziekenhuizen, bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen, in participeren, richt zich op de doorontwikkeling van beeld-gestuurde behandeling van kankerpatiënten.

Efficiënter behandelen

Het is wat Van de Zande betreft een schoolvoorbeeld van het soort technologische innovaties waar KALCIO Healthcare zich voor inzet. “Door de combinatie van radiotherapie en diagnostische beeldvorming kan de specialist veel preciezer werken. Dat betekent mindert schade aan het omliggende weefsel. De grotere nauwkeurigheid maakt het ook mogelijk om de dosering een boost te geven. Daardoor is het aantal behandelingen bij prostaatkanker drastisch teruggebracht.” Dit is niet alleen prettig voor de patiënt, maar vanwege de efficiëntere inzet van schaarse middelen ook goed voor het ziekenhuis.

Achtergrond

Dat KALCIO Healthcare een naam heeft hoog te houden op het gebied van medische beeldvorming is geen toeval. Van de Zande: “We hebben allemaal een achtergrond in zorgmanagement in combinatie met ervaring binnen de zorg als expert of voormalig zorgprofessionals. Een kwart heeft een achtergrond in de medische beeldvorming en beeld-ondersteunde behandeling, dus we hebben een groot hart voor die tak van sport.”

FMIR Congres

Deze affiniteit komt ook tot uitdrukking in het congres “The Future of Medical Imaging and Radiotherapy (FMIR)” dat KALCIO Healthcare jaarlijks organiseert. “FMIR is een platform om met elkaar in dialoog te gaan over de vraag hoe we technische innovaties sneller geïmplementeerd krijgen”, vat Van de Zande de gedachte achter het congres samen.

Hub voor zorginnovatie

Omdat KALCIO Healthcare op de oude eventlocatie in vestigingsplaats Almere de groeiende belangstelling niet langer kon accommoderen, strijkt FMIR komend jaar neer in Jaarbeurs Utrecht. KALCIO Healthcare denkt met de verhuizing tenminste 25 procent meer bezoekers educatie en informatie te kunnen bieden. Ook de doelstelling om deskundigen met elkaar en de topbedrijven uit de markt te verbinden krijgt een impuls. Daarbij sluit het evenement naadloos aan bij de ambities rond zorginnovatie van zowel Jaarbeurs als de stad Utrecht, die zich steeds meer als Heart of Health profileert. “Door FMIR in Jaarbeurs te organiseren, brengen we zorginnovaties sneller naar de werkvloer en ondersteunen zo de transformatie van de zorg in Nederland”, zegt directeur Karel Loerts van KALCIO Healthcare. “Utrecht, met reputatie als hub voor zorginnovatie, is de ideale locatie voor het FMIR-congres.”

Door het gelijktijdige partnerschap met Dutch Health Hub verwacht KALCIO Healthcare de discussie over onderwerpen als veiligheid, ai, stralingshygiëne, ketensamenwerking en leiderschap nog breder te kunnen voeren.

Het congres ‘The Future of Medical Imaging and Radiotherapy (FMIR)’ wordt op 3 en 4 juni 2025 in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

 

 

 

Uitgelicht

Persberichten

Plaats zelf je persbericht

Lees meer

Gerelateerde artikelen