Vluchtelingenprojecten: drie subsidies

Subsidies vluchtelingenprojecten
Gastauteur
Gastauteur
18 juni 2024
2 min

De Verenigde Naties hebben 20 juni uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van de Vluchteling’. Wereldwijd is er dan aandacht voor het lot van vluchtelingen. Projecten voor, met en door vluchtelingen die hun sociaal netwerk, integratie, zelfredzaamheid en werkgelegenheid bevorderen zijn van grote waarde. Drie subsidies om vluchtelingenprojecten te financieren.

1. Wijdoenmee.nu

Dit is een initiatief van samenwerkende fondsen, organisaties en particulieren in Nederland. Doel is om te zorgen dat goede initiatieven voor vluchtelingen, statushouders, asielzoekers en ongedocumenteerden snel van de grond komen zodat diegenen die het nodig hebben, geholpen kunnen worden.
Budget: maximaal 2.500 euro op een maximale totale begroting van 10.000 euro
Deadline: jaar rond
Meer informatie: Wijdoenmee.nu

2. Draagvlakactiviteitenfonds (DAF)

VluchtelingenWerk Nederland financiert activiteiten en initiatieven van anderen die bijdragen aan het draagvlak voor vluchtelingen in Nederland. Buiten VluchtelingenWerk Nederland zijn er weinig mensen of organisaties die zich actief inzetten voor het vergroten van het draagvlak voor vluchtelingen. Daarom kunnen externe partijen die een project of activiteit organiseren die hieraan bijdraagt, een bedrag ter ondersteuning aanvragen bij het fonds.
Budget: geen vaststaand bedrag
Deadline:
jaar rond
Meer informatie: VluchtelingenWerk Nederland

3. New Mobility Foundation

New Mobility Foundation is een fonds dat zich richt op projecten en initiatieven die de fysieke mobiliteit van kwetsbare groepen in de samenleving  verbeteren. Het gaat daarbij om ouderen, gehandicapten, vluchtelingen en mensen met lagere inkomens.
Budget: maximaal 20.000 euro per aanvraag
Deadline: jaar rond
Meer informatie: New Mobility Foundation

Dit waren maar een paar voorbeelden van fondsen en subsidies gericht op initiatieven voor vluchtelingen. In de fondsen- en subsidiedatabase van Zorgsubsidiekalender staan er nog veel meer. Toegang krijgen tot meer dan 1000 fondsen en subsidies in Zorg en Welzijn? Neem dan een abonnement op de database.

 

Uitgelicht

Persberichten

Plaats zelf je persbericht

Lees meer

Gerelateerde artikelen